Afbeelding

Kerstvieringen voor jong en oud bij Baptisten Gemeente Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - Baptisten Gemeente Zwolle heeft dit jaar een reeks bijzondere kerstbijeenkomsten voor jong en oud op de planning staan. Het jaarlijkse kinderkerstfeest is op zondag 22 december om 10.00 uur.

Op kerstavond, dinsdag 24 december, is er om 18.30 uur een zangdienst en op Eerste Kerstdag vieren de baptisten de gebruikelijke kerstdienst om 10.00 uur. Alle diensten vinden plaats in kerkgebouw De Samenhof aan de Burgemeester Drijbersingel 15.

Eenzaam

Tijdens het kinderkerstfeest speelt Timo van den Heuvel zijn voorstelling Sterren Gezocht. Twee schapen uit de Wonderwolk zijn op weg naar het kerstfeest. Toch durft één van de schapen niet te gaan; hij dwaalt eenzaam door Zwolle. Samen met het publiek helpt Timo beide schapen om toch bij de kerststal te komen.

Huiskamer

Voorganger Aernout de Jong vertelt: “Jaarlijks organiseren wij een kinderkerstfeest, altijd met een gastspeler. Tijdens onze kerstpakkettenactie nodigen wij mensen uit onze buurt - de wijk Diezerpoort - uit om naar deze voorstelling te komen. Ieder jaar verandert onze kerkzaal in een gezellige huiskamer en zien we weer een zaal vol vrolijke kinderen (en ouders), zowel uit Diezerpoort als de rest van Zwolle.” Na de dienst staat er volop lekkers klaar en is er ruimte voor ontmoeting.

Zangdienst

Op kerstavond staat vanaf 18.30 uur een winterse versnapering klaar en is er tijd om gezellig op te warmen. De zangdienst begint om 19.30 uur en wordt begeleid door de huisband van de gemeente. Deze kerstavond staat in het teken van gezellig samenzijn en uit volle borst meezingen. De toegang is gratis.

Ontmoeting

“Kerst is voor iedereen, voor jong en oud”, vertelt De Jong. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen Kerst kan vieren. Als kerk kiezen we er voor om midden in de samenleving te staan.” Met deze kerstdienst stelt Baptisten Gemeente Zwolle haar deuren open voor iedereen, jong of oud, gelovig of niet gelovig. “Er is ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en vooral de warmte van Kerst. En die gunnen we iedereen”, besluit De Jong.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden