Stadion-editie Mega Piraten Festijn was er één om door een ringetje te halen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ARNHEM - Voormalig Nieuwleusenaar Eddie Mensink krijgt het beeld niet van zijn netvlies: 32.000 mensen die afgelopen zaterdagavond in het Arnhemse GelreDome hossend en dansend uit hun dak gingen tijdens ‘het grootste meezingfeest van Nederland’. De liefhebbers van het Nederlandstalige lied wisten zich tijdens de jaarlijkse stadion-editie van het Mega Piraten Festijn verzekerd van een prachtige avond, presentator Willie Oosterhuis voorop.

Tino Martin, Frans Bauer, Gerard Joling en Jeroen van der Boom lieten zien een feest te kunnen bouwen. Snollebollekes, Mooi Wark, Jannes, an Keizer & Anny Schilder, René Karst, Django Wagner John de Bever en vele anderen deden daar nog een flinke schep bovenop. Jeroen van der Boom nam de honneurs waar voor Jan Smit en had voor zijn komst werkelijk geen idee welk stempel het Mega Piraten Festijn in het vijftienjarig bestaan op de Nederlandstalige muziek heeft gedrukt. Zwaar onder de indruk verzorgde hij een energiek optreden waarbij het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij niet ontbrak. Het Mega Piraten Festijn is een begrip en wordt gekoesterd door Radio NL en Radio Continu.

Toen ruim vijftien jaar geleden het Nederlandse lied een stille dood leek te sterven, pakte Eddie Mensink de handschoen op en zette op 20 april 2004 in Lemelerveld een grote circustent neer, boekte een handvol artiesten en de rest is geschiedenis. Sinds jaar en dag staan er grote namen op het podium van het grootse meezingfeest. “Allemaal artiesten die in hun eentje ook volle arena’s trekken. En bij ons staan ze er allemaal tegelijk”, aldus Mensink die nooit een seconde aan het bestaansrecht van het Nederlandstalige lied heeft getwijfeld.

De stadion-editie van het Mega Piraten Festijn 2019 was er weer één om door een ringetje te halen, net als als de 'gewone' edities trouwens. Hou de festivalagenda van volgend jaar in de gaten.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren