Afbeelding

Cele Racing gaat naar Shell Eco-marathon Europe 2020

Algemeen

ZWOLLE - Cele Racing, een team van vijftien scholieren van het Gymnasium Celeanum, gaat dit schooljaar met een zelfgebouwde elektrische auto deelnemen aan de Shell Eco-marathon Europe 2020 in Londen.

Hiervoor heeft het oude team zich vorig jaar gekwalificeerd. De Shell Eco-marathon is een studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Hierbij is het doel om zo ver mogelijk te rijden op zo min mogelijk brandstof. Cele Racing doet mee aan de prototype en Battery Electric klasse. Dit betekent dat de auto rijdt op 1 kWh.

Dit jaar is er een nieuw team samengesteld dat is opgesplitst in een Marketing en Techniek team met ieder een teamleider.

Subteams

Deze teams bestaan uit verschillende subteams: financieel, sponsoring, duurzaam, elektro en 3D-ontwerp. De scholieren worden begeleid door twee fanatieke docenten, Liekele Gaastra en Kim Hogeboom. Ze willen een zo snel mogelijke tijd neerzetten tijdens de Shell Eco-marathon in Londen. Om dit doel te halen zijn ze bezig met het bouwen van een nieuwe, nog duurzamere auto.

Hulp

Dit kunnen ze echter niet alleen. Hiervoor hebben zij hulp nodig. Niet alleen financiële hulp maar ook advies en materialen kunnen het team enorm helpen. Wie Cele Racing financieel of met materiaal wil ondersteunen kan een mail sturen naar

celeracingzwolle@gmail.com.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16