Afbeelding

Emiel Diender nieuwe trainer IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft Emiel Diender vastgelegd als nieuwe trainer voor het komende seizoen. Hij is de opvolger van Eduard Lindeboom, die na dit seizoen vertrekt. Diender gaat een verbintenis aan voor één seizoen.

Diender stapte begin dit jaar in als hoofdtrainer bij CSV ’28, waar hij nog steeds actief is. Het is zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarvoor was hij drie seizoenen actief als trainer bij het tweede elftal van DOS Kampen. Als voetballer speelde de Kampenaar maar liefst 302 officiële wedstrijden voor DOS. In november maakte Diender bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de vierdeklasser. Hij liet weten dat hij zich verder wil ontwikkelen en daarom hogerop wil. De nieuwe uitdaging heeft hij nu dus gevonden in IJsselmuiden. Hij is klaar voor de volgende stap. “Ik vind het belangrijk om relaties met mensen op te bouwen en heb de ambitie om mijzelf continue te verbeteren. Dat gegeven vind ik dat IJVV op dit moment goed bij mij past.”

Eric Klunder, TC lid eerste elftal van IJVV, is zeer content met het aanstellen van Diender: ‘Wij zijn erg blij dat Emiel volgend jaar bij ons voor de groep staat. In de gevoerde gesprekken toonde hij ambitie en wist hij zijn verhaal op een erg goede en prettige manier op ons over te brengen. Daarnaast kent hij door zijn voetbalervaring de klappen van de zweep. Zijn voetbalideeën en opvattingen passen bij onze club. Wij kijken met veel plezier uit naar de samenwerking.”