Travelbags/HV Zwolle handbalheren hadden zich kranig verweerd tegen Cabezota

Afgelopen zondag stonden er twee hele belangrijke wedstrijden op het programma. De Nederlandse handbaldames stonden in de finale van het WK en de heren van Travelbags/HV Zwolle mochten een uitwedstrijd in Enschede gaan spelen tegen Cabezota. De eerste helft van de handbaldames kon mooi gekeken worden in de kantine voor vertrek, waarna in iedere auto op een klein telefoonscherm de tweede helft moest bekijken. Nederland is wereldkampioen, tijd voor Zwolle om ook van een sterke tegenstander te winnen! Cabezota stond voorafgaand van het duel op een tweede plek in de competitie.

Na een aantal matige wedstrijden op rij, was deze wedstrijd erg belangrijk om het moraal weer op scherp te krijgen in het team. De jeugdige tegenstander was hier een uitgelezen kans voor. De opdracht was simpel, vecht voor elkaar in de verdediging en zorg voor goede systemen in de aanval.
De eerste helft begon erg spannend en beide teams gingen gelijk op. Tot een stand van 5-4 konden de mannen van Zwolle de aanvallen vrij goed afstoppen en liepen de aanvallen gesmeerd.

Daarna was er sprake van een dipje. De heren van Cabezota draaiden een paar goede aanvallen waar de Zwolse verdediging moeite mee had en in de aanval werd een aantal keren slordig balverlies geleden. Cabezota wist hierdoor het gat naar 5 punten te tillen en hoopten hier ook de rust mee te kunnen bereiken. Zwolle kwam echter weer wat terug in de wedstrijd en begon te knokken. De opbouwers van Cabezota waren nog steeds erg sterk, maar werden vaker afgestopt. De ruststand was uiteindelijk dus “slechts” 15-12 in het voordeel van Cabezota.

In de rust werd er een beter plan opgesteld om de zeer sterke aanval van de tegenstander te kunnen neutraliseren. Er moest beter en eerder uitgestapt worden en ook de rugdekking moest beter. Dit was gelijk te merken in de tweede helft en voor een lange tijd werd het gat niet groter dan 3 punten. In de aanval schitterde Lesley Rigter weer als vanouds en verdedigend kon Bart Kroeze, die met een gebroken vinger speelde, de ijzersterke opbouw in bedwang houden. Halverwege de tweede helft begon Cabezota andere manieren toe te passen om door te verdediging te geraken. De cirkel werd de nieuwe manier van doelpunten maken, waardoor het gat weer een stukje groter werd. De eindstand was dan ook 32-27, maar de Zwolse ploeg had eindelijk weer laten zien hoe het voor elkaar kon knokken. Hopelijk kan die lijn doorgezet worden tot na de winterstop!

Voor nu alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst! De eerste wedstrijd van de heren in het nieuwe jaar zal op zondag 12 januari 2020 plaatsvinden. De heren ontvangen Minerva in Sporthal Zwolle Zuid en gaan om 11:50 uur van de startblokken.