Edwin van Nijen staat erbij en kijkt ernaar
Edwin van Nijen staat erbij en kijkt ernaar

Be Quick '28 door met Van Nijen

Sport

ZWOLLE – Edwin van Nijen blijft ook na dit seizoen trainer van Be Quick '28. De oud-speler van de club is bezig aan zijn derde jaargang.

Be Quick '28 beleefde een teleurstellende eerste seizoenshelft waarin het maarliefst zeven keer gelijk speelde in de tweede klasse H. Daarin staat het halverwege op een tiende plaats, met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Owios. Desondanks denkt de club dat er genoeg kwaliteit in de hoofdmacht zit om met trainer Van Nijen dit seizoen goed af te sluiten.

Door een groot aantal blessures moest Van Nijen, met name in de achterhoede, creatief zijn. De club denkt dat de slechte staat van het kunstgrasveld debet is aan bepaalde blessures. In februari/maart wordt er eindelijk een nieuwe mat uitgerold.

Van Nijen speelde jaren met Be Quick in de hoofdklasse en sloot zijn loopbaan in 2006 af met een seizoen bij Nunspeet in de eerste klasse. Daar werd hij assistent-trainer en hoofdtrainer om vervolgens te werken voor FC Zutphen (vier seizoenen) en Go Ahead Kampen (twee seizoenen). In 2017 nam hij in Zwolle het roer over van Jan Locht, die tijdens het seizoen Wilfred Westerhuis had vervangen.