3FM-deejay Jorien ging stug door voor Serious Request

· leestijd 1 minuut Algemeen

VECHTDAL - Bij aankomst in de stad Ommen had deejay Jorien Renkema van 3FM maandagmiddag al 140 kilometer in de benen en dat werden er nog veel meer. Ja, voor Serious Request ging ze stug door. Aan haar zijde liep collega Mark van der Molen. Zondag deden ze Deventer aan en maandagochtend namen ze in Lemele vette cheques in ontvangst bij school ‘t Ichthus en De Imminkhoeve.

‘s Middags droegen ze op de Markt in Ommen het door burgemeester Hans Vroomen gesigneerde estafettestokje over aan Eva Koreman en Frank van der Lende. Lopend in de richting van Zuidwolde deden Eva en Frank het buurtschap Witharen aan waar ze bij school De Triangel een cheque van dik 1200 euro in handen kregen gedrukt. Het is nog een heel eind naar eindpunt Groningen, maar de zes deejay’s van 3FM flikten het, alle blaren en pijnlijke knieën ten spijt. Al radio makend stapten ze dwars door Nederland, van Goes naar Groningen, en dat allemaal voor het goede doel: de slachtoffers van mensenhandel.

Zondag was een zware dag voor Jorien. “Toen liep ik met tranen in mijn ogen over de finish", maar vandaag gaat het lekker”, aldus de geboren Hardenbergse die elke werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur is te horen op 3FM.

Maandag liep de etappe van Hellendoorn naar Ommen, een tocht van 20 kilometer. Tot twee jaar terug kwam de Serious Request inzamelingsactie altijd vanuit het Glazen Huis ergens in een stad in ons land, maar sinds 2018 lopen de deejay’s in de week voor kerst dwars door het land voor het goede doel. Vorige week werd in het Zeeuwse Goes het startsein gegeven en dinsdag volgde na 500 kilometer stug doorstappen de ontlading in Groningen.

https://youtu.be/315LwMsmjJU