Afbeelding
Shutterstock

Nellie Markus geeft lezing over wereldouders

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Nellie Markus verzorgt op dinsdag 7 januari om 19.45 uur een lezing over Wereldouders bij Vrouwen van Nu.

Zij doet dat via een monoloog over Alejandra en Jose. Daarna spreekt zij over de schilderes Frida Kahlo. Markus kwam in 2005 in contact met de organisatie ‘Wereldouders’ en werd zij ook zelf een wereldouder. Deze organisatie heeft als doel het leven van kinderen in arme landen structureel te verbeteren.

Liefde

Het werk van deze wereldouders kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen en goede (medische) zorg en scholing zowel in de eigen tehuizen als in de omringende gemeenschap. De kinderen krijgen dus onderdak, eten, een goede scholing en liefde. Dit is de basis die zorgt dat ze zorgvuldig en bewust leren te werk te gaan met als doel dat dit later van grote invloed is op hun eigen kinderen en de maatschappij waarin ze leven. De organisatie van Nelly Markus wil daaraan iets toevoegen, namelijk dat deze jongeren kunnen meedoen aan creatieve projecten en sport en dat ze soms kunnen wegdromen met een goed boek.

Drankje

De lezing is in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2. De zaal gaat om 19.15 uur open. De toegang is gratis. Bezoekers betalen 4 euro voor koffie/thee en drankje op het nieuwe jaar.

Vrouwen die belangstelling hebben voor Vrouwen van Nu zijn van harte welkom