Afbeelding

Actie Zip Your Lip op TalentStad levert ruimschoots streefbedrag op

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zestig leerlingen van TalentStad Praktijkonderwijs hebben op 19 en 20 december meegedaan aan Zip your Lip, een actie van de hulporganisatie World Vision. De scholieren hebben 24 uur niet gegeten om ondervoede kinderen in Afghanistan te ondersteunen.

De organisatie helpt niet alleen met het geven van eten aan de kinderen en hun ouders, maar ook met het uitdelen van speciale zaden die goed tegen droogte kunnen. Zo kunnen families in de toekomst zelf eten verbouwen als het zo droog blijft. Ook worden de gezinnen getraind hoe ze met deze zaden gezond voedsel kunnen verbouwen en de nieuwe waterfaciliteiten zelf kunnen onderhouden. De actie maakt de jongeren bewust hoe oneerlijk de wereld is verdeeld en zet hen in beweging om hier iets aan te doen.

“Als team vinden wij het belangrijk dat jongeren niet alleen kennis opdoen, maar ook een visie ontwikkelen op een eerlijke wereld. Door dit te combineren met een prachtig cultureel programma hebben de scholieren een geweldige dag”, zegt docent en organisator Rik van der Vorm. “Ik vind het belangrijk om iets te doen voor mijn leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld. En Zip your Lip is ook nog eens heel leuk”, bevestigt leerling Dylan H.

De deelnemers hebben zich laten sponseren en hun best gedaan om het bedrag dat zij twee jaar geleden ophaalden te evenaren. Zij haalden toen een bedrag van 4.588 euro op. Het streefbedrag was 5.000 euro. Bij het afsluiten van de actie werd het bedrag bekend gemaakt dat zij met z’n allen bij elkaar gekregen hebben: 5.767 euro. Alle hulde aan de leerlingen, een groepje docenten en alle sponsoren die hebben meegedaan aan deze actie en er met z’n allen zo’n groot succes van hebben gemaakt.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden