Afbeelding
Shutterstock

Filosofisch Café Zwolle maakt programma bekend

Algemeen

ZWOLLE - Filosofisch Café Zwolle heeft haar programma met leesgroepen en thema-avond voor het voorjaar 2020 rond. Ook komen er twee Socratische gesprekken.

De leesgroep ‘Niets cadeau’ onder loeiding van Gerard Visser begint op dinsdag 14 januari, gevolgd door ‘Troost in de filosofie’ op donderdag 16 januari en ‘Seneca: Levenskunst’ op donderdag 30 januari. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden bij Riny Riezebos: filozwol@assendorp.net. Zij ontvangen een bevestiging van deelname en een week van te voren krijgen ze van de begeleider bericht over de gezamenlijke aanpak.

De thema-avonden zijn steeds op de derde maandag van de maand. Zo spreekt Emanuel Rutten op maandag 20 januari over ‘Het einde van het materialisme, fysicalisme, naturalisme en nog wat ’ismen’’, René Boomkens op maandag 17 februari over ‘Identiteitspolitiek’,

Kees Vuyk op maandag 16 maart over ‘Gelijkheid en de feilbare mens’ en Gerard Visser op

maandag 20 april over ‘Zijn laten, het geheim van de ziel, het geheim van vrijheid’. Filosofisch Café Zwolle legt voor de thema avonden geen aanmeldlijst aan: ‘vol is vol, dus kom op tijd’.

De data en thema’s van de twee Socratische gesprekken worden nog bekendgemaakt. Alle informatie staat ook op de website www.filosofischcafezwolle.nl.