Afbeelding

Miriam Elgersma en Marja van der Velde exposeren in de Weijenbelt

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM - Miriam Elgersma en Marja van der Velde exposeren vanaf 9 januari tot eind februari hun werk in wijkcentrum de Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 in Berkum.

Marja van der Velde is in de afgelopen jaren in haar vrije tijd steeds meer gaan schilderen. “De basis is gelegd toen ik in 2002 voor het eerst een schildercursus volgde in Sneek. Na mijn verhuizing naar Zwolle heb ik opnieuw teken- en schilderlessen genomen en heb ontdekt hoe heerlijk het is om op deze manier creatief bezig te zijn. Het schilderen is voor mij een ontspanning.” De onderwerpen die ze kiest zijn heel divers, maar ze hebben gemeenschappelijk dat ze heel persoonlijk zijn. “Ze komen uit mijn leven, uit mijn hart. Ik schilder met acryl voornamelijk realistisch en mijn werk kenmerkt zich door vrolijk kleurgebruik.” Zie voor meer informatie www.marjamade-it.exto.nl.

Genen

Mede-exposant Miriam Elgersma (52) is al haar hele leven creatief. “Het zit in mijn genen en komt op verschillende manieren tot uiting. Op 49-jarige leeftijd ben ik begonnen met tekenen; het diende voor mij als uitlaatklep. Tijdens een periode van overspannenheid zorgde het tekenen er voor dat ik tot rust kwam. Het tekenen begint zonder een vastomlijnd doel voor ogen, elke tekening is een verrassing. Door het zetten van fijne lijnen ontstaat een uniek ‘iets’. Mijn tekeningen zijn dus stuk voor stuk verrassend en uniek. De meeste tekeningen zijn zwart-wit. Ik maak gebruik van fineliners en softbrushes op papier.” Zie voor meer informatie haar website www.be-unique.nl.

Bezichtigen

De expositie is gratis te bezichtigen binnen de openingstijden van de Weijenbelt, tenzij de zalen bezet zijn door andere activiteiten. Het is raadzaam om daarover van te voren telefonisch te informeren bij de Weijenbelt, (038) 453 74 09. Wie ook zijn of haar kunstwerken eens wil exposeren of wie inlichtingen wil over de expositie, kan per e-mail contact opnemen: expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden