Afbeelding

Aanleg spoorviaduct betekent verkeersoverlast op de Ceintuurbaan

Algemeen

ZWOLLE - Het wegverkeer op de Ceintuurbaan krijgt, met name tijdens de spits, vanaf vrijdag 10 januari te maken met verkeersoverlast.

Het spoor tussen Zwolle en Herfte wordt verbreed. In januari 2020 begint de aannemer in opdracht van ProRail met de bouw van een nieuw spoor- en fietsviaduct over de Ceintuurbaan. Dat betekent dat de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising van vrijdag 10 januari 19.00 uur tot maandag 13 januari 06.00 uur is afgesloten. Dit is nodig voor het slopen van het oude fietsviaduct.

Omleiding

De omleidingsroute loopt voor autoverkeer via de IJsselallee en voor fietsverkeer via de Marsweg. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden. Vanaf maandag 13 januari tot en met juni 2020 is op de Ceintuurbaan ter hoogte van de spoorkruising continu één rijstrook per rijrichting afgesloten. Er geldt dan een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Dit kan met name in de spits leiden tot overlast.

Advies

Verkeer dat tussen de N35 en de A28 rijdt op de route van de wegwerkzaamheden kan in deze periode beter omrijden via de IJsselallee. Dit advies staat ook vermeld op digitale informatieborden aan de weg. Zie voor meer informatie https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte/nieuws/werkzaamheden-spoorviaduct-ceintuurbaan-starten-in-januari.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden