Afbeelding
Gea Luttels

Walking Football nu ook bij HTC

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – 'Walking Football' verspreidt zich als een olievlek over de stad Zwolle. Na de Pelikaan, SVI, WVF en SV Zwolle is er vanaf 9 januari de mogelijkheid om deze sport ook bij HTC te beoefenen. Het initiatief komt van HTC en Be Quick '28.

Elke donderdag in januari is er van 13.00 tot 14.00 uur Old Stars Walking Football (60+, niet rennen, geen fysiek contact) op het sportpark van HTC aan de Brinkhoekweg. De eerste vier trainingen zijn gratis, maar daarna wordt om een kleine vergoeding gevraagd. Na een uur Walking Football is er op hetzelfde sportpark een uurtje buitensporten, waarbij ouderen in proeflessen verschillende sporten kunnen proberen. “Dat kan mooi gecombineerd worden door dezelfde trainer”, zegt Marcus-Jan Schiere van SportService Zwolle. “Hopelijk slaat het Walking Football hier ook aan en kunnen we straks bij Be Quick '28 ook met een groep starten”, aldus Schiere, sportparkmanager Zwolle-Zuid en trainer van het Walking Football bij SVI.

Anderhalf jaar geleden begonnen SportService Zwolle, WIJZ en PEC Zwolle United op De Siggels met een groep nadat er op Sportcampus De Pelikaan al langer een balletje werd getrapt door 'Old Stars', vanuit PEC Zwolle. Sindsdien volgden WVF (waar het een doorslaand succes werd), vv Berkum (waar het niet van de grond kwam) en SV Zwolle (waar de in oktober gestarte proefsessies een vervolg krijgen). Bij SVI is er inmiddels een tweede groep, speciaal voor vrouwen. Volgende locaties die voor de hand liggen zijn Stadshagen en het Hoge Laar.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden