Afbeelding

Aanleg nieuwe toegangsweg WRZV-hallen begint deze week

Algemeen

ZWOLLE - Een aannemer begint deze week met de aanleg van de Veldbiezenweg op Voorsterpoort. Het wordt de nieuwe verbindingsweg tussen de Russenweg en de Grote Voort.

De weg vormt tevens de toegangsweg tot de nieuwe WRZV-hallen waarvan de bouw dit voorjaar begint. Als alles volgens planning verloopt, is de weg begin mei klaar. Langs de Veldbiezenweg komen dertig parkeerplaatsen voor algemeen gebruik en eventueel voor bezoekers van de WRZV-hallen. Ter hoogte van de Thorbecke Scholengemeenschap komt in de Russenweg een oversteekplaats voor fietsers.

Wadi

Ook legt de aannemer een wadi aan langs de weg. Een wadi is een verlaging in het terrein waarin het regenwater kan infiltreren in de grond. De ambitie voor de openbare ruimte op Voorsterpoort is om deze klimaatbestendig in te richten. Daarmee is het gebied duurzaam bestand tegen hevige plensbuien, natte en droge perioden en hitte.

Veldbiezen

De naam Veldbiezenweg heeft een link met de afkomst van de naam Russenweg, genoemd naar russen of veldbiezen. Veldbiezen en russen zijn op gras gelijkende planten die hier vroeger op Voorsterpoort groeiden. Met de aanleg van de Veldbiezenweg worden de eerste contouren zichtbaar van een vernieuwd Voorsterpoort.