Afbeelding

Uitvaartverzekering vergelijken in 2020

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ongeveer 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Veelal worden deze verzekerd bij DELA, Monuta en Yarden. Dit zijn de verzekeraars met het grootste aandeel op de Nederlandse markt. Voordat u een uitvaartverzekering af gaat sluiten is het raadzaam om eerst een vergelijking te maken.

Waar op letten bij vergelijken?

Bij het maken van een vergelijking is het verstandig om te letten op een aantal zaken. Natuurlijk is de te betalen premie van belang maar is het tevens van belang hoe hoog de dekking is. De dekking dient wel aan te sluiten bij uw wensen voor een uitvaart. Ga dus eerst na wat uw wensen zijn en wat dit ongeveer gaat kosten voordat u de dekking bepaald. Er staan op het internet diverse calculators waarme u de kosten kunt berekenen.

Daarnaast zijn bij een aantal verzekeraars ook kinderen meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Wellicht kan dit interessant en bepalend zijn voor uw uiteindelijke keuze.

De hoogte van de premie is voor een groot deel afhankelijk van uw leeftijd. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal de premie voor een ouder iemand hoger zijn als bij iemand die jonger is. Een jonger persoon zal over het algemeen langer premie kunnen betalen omdat er meer levensjaren resteren.

Op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com kunt u een vergelijking maken op basis van uw leeftijd. Op deze manier hoeft u niet alle verzekeraars af te gaan voor het maken van een persoonlijke berekening maar kunt u dit handig zien in een overzicht!

Verschillende vormen

We hebben bij de uitvaartverzekering meerdere vormen. De meest voorkomende vormen zijn de natura en kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura uitvaartverzekering worden er diensten verzekerd. Bij overlijden kunt u kiezen welke diensten aanwezig moeten zijn bij een uitvaart.

Bij een kapitaalverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd door de verzekeraar. Hiermee kunnen de nabestaanden zelf een invulling geven aan de uitvaart. U heeft met deze vorm meer regelwerk, echter is er wel meer vrijheid bij het regelen van de uitvaart.