Afbeelding

Zwolle krijgt maandelijkse vertelwerkplaats in Sassenpoort

Algemeen

Vanaf februari kunnen geroutineerde en beginnende vertellers elke tweede dinsdag van de maand terecht om (een fragment van) hun verhaal te oefenen. In de nieuwe vertelwerkplaats in de Sassenpoort is elke maand ruimte voor maximaal 6 vertellers. Iedereen die deelneemt vertelt en krijgt – indien gewenst - feedback van de aanwezige collega-vertellers.

De vertelwerkplaats in Zwolle is onderdeel van Gember en Citroenen. Dit vertellersinitiatief startte eerder al succesvolle werkplaatsen in Amsterdam en Utrecht. De werkplaats in Zwolle wordt geleid door Marin Millenaar en Bernadet van der Veen. Marin is een ervaren verteller-muzikant. Hij stond meerdere malen op Zwolle Unlimited en is mede-oprichter van Gember en Citroenen. Bernadet volgt sinds 2018 de leerroute “Vertellen voor een groot publiek” bij de vertelacademie. In Zwolle zet zij haar vertelkunsten vooral in tijdens de Poort vol Verhalen en in de natuurhistorische rondleidingen en ErUit-projecten die zij sinds 2013 organiseert.

Mensen die een keer aan de werkplaats willen deelnemen zijn van harte welkom. De werkplaats start elke tweede dinsdag van de maand om exact 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Deelnemers betalen € 7,50 per keer. Opgeven kan via gemberencitroenen_vertelwerkplaats@outlook.com. De eerste bijeenkomsten zijn op 11 februari en 10 maart. Iedereen is welkom!

Kijk voor meer informatie ook op www.gemberencitroenen.nl/vertelwerkplaats

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden