Afbeelding

De tuintrends van 2020

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wil jij je tuin een mooie opknapbeurt te geven? Dan is het altijd leuk om op de hoogte te zijn van de huidige trends. Zo doe je wat extra inspiratie op en weet je hoe je jouw tuin modern en hip houdt. Dit zijn de belangrijkste tuintrends van 2020.

De tweede woonkamer

Als echte natuurliefhebber ben je het liefste zo veel mogelijk in je tuin. Daarom is het belangrijk om deze plek je tweede woonkamer te maken. Dat betekent voldoende ruimte om te ontspannen: loungesets, hangmatten en tuintafels horen er allemaal bij. Maak het uitnodigend met kussens en dekentjes en voorzie je tuin meteen van een bar met koelkast. Creëer een overkapping voor de dagen waarop het weer wat tegenzit. Ook zonneschermen horen bij deze trend thuis. Een goed zonnescreen zorgt namelijk voor wat extra schaduw en maakt je tuin nog aangenamer.

De groene oase

Je tuin is een plek om te onthaasten. Na een drukke werkdag kom je hier helemaal tot rust. Dat doe je het beste door je te laten inspireren door zentuinen. Hierin staat de vrije natuur centraal. Bekleed de muren met groene klimplanten, decoreer je tuin met natuurlijke materialen en maak ook ruimte voor wat water. Zo is een kleine vijver de perfecte toevoeging op je tuin. Deze vijver heeft namelijk tijd en aandacht nodig, wat ideaal is wanneer je wel een rustmomentje kunt gebruiken.

De straatcultuur

Houd jij van de robuuste uitstraling van de stad? Dan is deze trend iets voor jou. Eigenlijk is dit een vorm van industrieel wonen, maar dan in je eigen tuin. Kleed je achtertuin aan met robuuste meubels, gemaakt van hout, metaal en steen. Geef je schutting een opvallende look door deze met graffiti te bespuiten. Zware betonnen tegels horen ook bij deze trend thuis. Tegelijkertijd maak je het geheel wat zachter met behulp van bloemen en planten. Wees niet bang om een beetje kleur te gebruiken, want dat past perfect bij deze trend.

De gemengde tuin

Het is niet altijd nodig om je tuin in één stijl in te richten. Sterker nog: in 2020 mag je juist gaan mixen en matchen. Zo is het mogelijk om natuurmaterialen te combineren met kunststof, maar ook om talloze kleuren met elkaar te combineren. Ga voor bloembedden met allerlei soorten bloemen door elkaar, kies voor tuinmeubilair met felle accentkleuren en houd je schutting juist neutraal.

Afbeelding