Afbeelding

Workshop vierkleuren pebble weave met kaarten

zondag 23 februari 2020 0:00

Een bekende techniek in het bandweven is het pebble weave of stippeltjesweefsel. Denk bijvoorbeeld aan Laverne Waddington, zij heeft voor deze techniek veel patronen ontworpen. Pebbelen kan op veel manieren: op de inkle loom kun je al snel patronen weven met twee kleuren, maar met kaarten kun je ook patronen in drie of vier kleuren maken. In deze workshop gaan we in op de techniek van het pebbelen met kaarten in vier kleuren.

In de workshop leer je hoe je de band opzet en de basisbeginselen van het pebbelen met kaarten. Aan het einde van de workshop weet je hoe de techniek werkt en hoe de patronen zijn opgebouwd, zodat je zelf patronen kunt tekenen.

Datum: zaterdag 4 april 2020

Tijd: van 12:30 tot circa 16:30 uur
Locatie: Atelier Polygoon, Koepelallee 1 te Dalfsen (buitengebied)

Prijs: € 45,-- incl. koffie/thee met wat lekkers

Docent: Marieke Kranenburg

Materiaal:

Pebbelen met kaarten kan op de inkle loom of op een weefplank. Als je geen inkle loom of weefplank hebt, geef dit dan aan bij inschrijving, dan zorgen wij voor genoeg weefplanken.

Neem daarnaast zelf weefkaartjes (20 stuks) mee en garen, bijvoorbeeld scheepjes bonbon of haakkatoen nr. 2 (Catania fine, phildar 2). Kies twee donkere en twee lichte kleuren. Als je geen kaartjes en/of garen hebt, kan je deze via Marieke aanschaffen (€ 3 voor 20 kaartjes en € 2 voor garen).

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

Aanmelding vóór 15 maart uitsluitend per mail: bij.polygoon@gmail.com

U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding, met de gegevens voor uw betaling. De deelname is pas definitief als het cursusgeld is bijgeschreven.

Eventuele nadere informatie ook via bovenstaand emailadres.

Graag tot ziens op 4 april,

Anke van Beek