Afbeelding

Pop up cinema "DOLOR Y GLORIA" ( in Academiehuis de Grote Kerk)

zondag 23 februari 2020 0:00

Aangrijpend Spaans drama over een filmmaker op leeftijd die terugblikt op het verleden en de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft behaald. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt hem dat in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk herenigd, nadat ze lange tijd zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd, zijn moeder (Penélope Cruz) en zijn grote liefdes wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. Volgens cineast Pedro Almodóvar (o.a. ‘Volver’, ‘Hable Con Ella’) gaat ‘Dolor Y Gloria’ over ‘hoe film het verleden in beweging brengt en het naar het heden overhevelt'.

De gerenoveerde Grote Kerk in Zwolle vormt het unieke decor voor een tweetal bijzondere, sfeervolle voorstellingen van de film ‘Dolor Y Gloria’. De kaartverkoop vindt plaats via de website, aan de kassabalie van het Fraterhuis en voorafgaand aan de film ter plekke in de Grote Kerk. Prijzen: € 11 regulier en € 8,50 voor Vrienden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl