Afbeelding
Iuri Hiench

Libero Strijkorkest verzorgt kamermuziek marathon

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De strijkers van Libero Strijkorkest spelen op zondag 8 maart talloze hoogtepunten uit het kamermuziekgenre van onder meer Mozart, Brahms en Schubert.

Er zijn twee concerten: het eerste is van 14.00 tot 15.30 uur en het tweede van 16.30 tot 18.00 uur. Ze worden gehouden in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9. Bezoekers kunnen één van de twee concerten bezoeken, maar ook een passe partout bestellen voor de hele dag. De entree voor het eerste of tweede deel bedraagt 15 euro. Een passe partout kost 25 euro. Bezoekers onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Zie voro meer informatie en kaarten https://liberostrijkorkest.com/chamber-music-marathon/. Het is ook mogelijk om kaarten te kopen aan de deur of via e-mail liberostrijkorkest@gmail.com.


Libero strijkorkest is een jong en ambitieus ensemble, bestaande uit veertien strijkers en opgericht in 2016 door een groep professionele musici in Zwolle. Het orkest zegt zich te onderscheiden met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie, hoogwaardig uitvoeringsniveau en een moderne manier van spelen: uit het hoofd.

De naam Libero (vrij) staat voor deze bijzondere keuze: alles wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. Die vrijheid verbetert de kwaliteit van het samenspel en het contact: zowel tussen de musici onderling, als ook tussen musici en publiek, is de opvatting van het orkest.

Het Libero Strijkorkest heeft zich ten doel gesteld om door het hele land op te treden en muziek te brengen op de traditionele podia, festivals en het liefste ook op onbekend terrein: daar waar klassieke muziek niet of nauwelijks te horen is. De musici zijn ervan overtuigd dat er bijna overal wel behoefte is aan klassieke muziek, als die maar toegankelijk en betaalbaar is.