Afbeelding

Kamper binnenstad pakt uit met unieke Vroege Vogelactie vol voordeel

· leestijd 1 minuut Algemeen

In 2020 hebben we een schrikkeljaar en dat inspireerde ondernemers in de Kamper binnenstad. Bij een unieke dag hoort een unieke aantrekkelijke actie. Daarom vindt op zaterdag 29 februari, schrikkeldag, een Vroege Vogel Actie plaats in de binnenstad, waarbij het voordeel fors kan oplopen voor vroege vogels.

Onder het motto ‘Dat is schrikken’ wordt mensen op schrikkeldag van 7.00 tot 10.00 uur getrakteerd op een speciale actie. Er zijn leuke kortingsacties en diverse bijzondere aanbiedingen. Daarnaast maakt het winkelend publiek kans op leuke prijzen. De actie is opgezet door verschillende ondernemers van de nieuwe werkgroep evenementen die valt onder de stuurgroep Binnenstadsmanagement Kampen, waarin ook de Binnenstad Ondernemers Kampen (BKO) is vertegenwoordigd. Deze nieuwe organisatie wordt de opvolger van Ondernemersvereniging Kampen (OVK). “We zitten midden in dat proces”, vertelt binnenstadsmanager Leo Hoksbergen. “Het doel is om met nieuw elan de stad Kampen op de kaart te zetten. Nieuwe dingen inspireren.”

De nieuwe werkgroep heeft als doel om verschillende nieuwe activiteiten te ontplooien om mensen naar de binnenstad te trekken. De Vroege Vogelactie is de eerste actie die voorkomt uit de nieuwe werkgroep. De Vroege VogelActie is in het verleden eerder georganiseerd in Kampen en met succes. Het schrikkeljaar was een mooie aanleiding om een succesvol concept terug te laten keren. Volgens Hoksbergen worden de krachten gebundeld om Kampen nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. “De historische kwaliteit druipt van de stad af. ‘Kampen, hartelijke Hanzestad aan de IJssel’. Dat willen we gezamenlijk uitdragen. Het aantal unieke toeristische bezoekers is gestegen 360.000 naar bijna een half miljoen. Dat zegt iets over de boost die Kampen doormaakt.”

Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden