Afbeelding
Eigen foto

Bovenste Knoopje Open brengt nieuw album uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Gezelschap Bovenste Knoopje Open brengt op zondag 1 maart haar nieuwe album Hotel Debotèl uit. Het is een luisterboek, voor volwassenen, met liedjes geworden. Het album is afgelopen zomer opgenomen op de zolder van schouwburg Odeon, de plek waar het gezelschap sinds september gehuisvest is als Artist in Residence.

In december werd het album al live ten gehore gebracht in de Dommerholtzaal in Odeon. Vanaf 1 maart is het album op Spotify te beluisteren, te bestellen via de website van Zwolse theaters en te koop aan de kassa in Café Foyé in de schouwburg. De single Eerste Lentedag is sinds 14 februari al te beluisteren op Youtube.

Liefde
De artistieke kern van Bovenste Knoopje Open, Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp, sloot zich samen met bandleden Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries afgelopen zomer tien dagen op de zolder van schouwburg Odeon op. In deze tien dagen werd het album gemaakt en opgenomen door producer Justinus Benstein. Het luisteralbum geeft antwoord op de vraag: Als de liefde een plek was waar je zo naartoe zou kunnen gaan, hoe ziet die plek er dan uit?

Kern
Bovenste Knoopje Open is een gezelschap uit Zwolle dat cabaret en muziek maakt. Kühlkamp en Van Capelleveen vormen de kern van het gezelschap. Ze treden met hun voorstellingen en als vijfkoppige band op in theaters en op festivals door heel het land. De Theaterkrant schreef over hun huidige voorstelling een lovende recensie.

Zolder
Zwolse theaters heeft Bovenste Knoopje Open uitgenodigd om de zolder van Odeon te betrekken en vanuit daar het komende jaar te gaan maken, ontwikkelen, spelen, dromen en te onderzoeken: in de schouwburg zelf, maar ook daarbuiten. Zie voor meer informatie www.bovensteknoopjeopen.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden