Afbeelding
Eigen foto

Oud-spelers van The Young Ones keren terug met ‘Are You Famous Around Here?’

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Vijf ijzersterke genomineerden lieten ze achter zich, nachten lang schreven ze aan hun debuut en nu is het zo ver: de jonge theatermakers en acteurs Katelijne Beukema (25), Elène Zuidmeer (27) en Dalith Tempert (28) maken als drietal hun debuut met ‘Are You Famous Around Here?’.

Zij zijn daarmee de eer­ste ‘Werkplaats Walhalla Pitch’-winnaars die hun eigen show presenteren. Op donderdag 16 april keren ze terug naar waar ze vandaan komen en spelen de voorstelling in het Papenstraattheater.

Succes

Katelijne Beukema (25), Elène Zuidmeer (27) en Dalith Tempert (28) onderzoeken in ‘Are You Famous Around Here?’ de wereld van nu: een wereld waarin succes maakbaar is en je dus compleet zelf verantwoordelijk lijkt voor je eigen falen. Hoe kun je authentiek zijn als je tegelijkertijd perfect moet zijn? Waarom is het oké om te falen, maar is er hele­maal geen ruimte om fouten te maken? Moet je jezelf zíjn of jezelf wórden? Waarom doen we allemaal mee aan de ratrace om onze authentieke zelf te vinden? Katelijne, Elène en Dalith kennen elkaar sinds ze als tiener speelden bij het Zwolse jongerengezelschap The Young Ones. De fysieke rariteiten waarin ze elkaar toen al wisten te vinden, zijn nog niet verdwenen.

Debuut

Dat ze ooit samen iets zouden gaan maken, wisten de drie als puber al. De Werkplaats Walhalla Pitch gaf het trio de kans, die ze met zes handen aangrepen. Zo kunnen bezoekers straks genieten van hun debuut in een voorstelling waarin Katelijne, Elène en Dalith de schijnwerper zetten op de schijnbare maakbaarheid van het leven anno 2019. Dat doen ze wel op hun eigen, nuchtere manier. Want waarom zou je je te druk maken? Het is ook gewoon maar de wereld waarin we allemaal leven en waarmee moeten zien te dealen.

Kaarten

‘Are You Famous Around Here?’ speelt op donderdag 16 april om 20.30 uur in het Papenstraattheater. Daarnaast was de voorstelling ook te zien in Theater Bellevue (Amsterdam), Theater Bouwkunde (Deventer) en Theater Kikker (Utrecht). Kaarten bestellen kan via www.werkplaatswalhalla.nl/ayfah.