Afbeelding
Lisanne Lentink

Muzikale revolutie in Hedon

· leestijd 1 minuut Cultuur

De Baron komt op 12 maart naar Hedon voor de Ben Biri Albumrelease tour met als support act George Kush Collective. Een mix van balkan, art-rock, punk en hiphop gebracht door een zevenkoppige band met brass, die je van de Sahara naar de polder blaast.

Eerder speelde De Baron in Zwolle in Cafe de Singel, op het Minstrel festival, Café Theater Festival Zwolle en op Zwolle Unlimited. In Utrecht speelden ze voor een uitverkochte Nijverheid, en nu komen ze naar de hiphop capital of the Lowlands: Zwolle.

14 februari werd hun album ‘Ben Biri’ gelanceerd, geproduceerd door Pieter Vonk (o.a. Jungle by Night, Blaudzun, Gallowstreet). Het album was al uitgeroepen tot een van de albums van de week (Heaven), en kreeg louter positieve recensies van verschillende media (o.a. Maxazine en Platomania).

De Baron heeft een missie: de muzikale revolutie ontketenen. Verschillende genres worden op één hoop gegooit om er vervolgens een mengelmoes van te maken bestaande uit wereldmuziek, artrock en punk. Ze zijn al eens een combi genoemd van The Clash en De Kift, met een vleugje Typhoon erbovenop. Voeg daarbij de bijzondere Nederlandstalige teksten die tussen zang en rap laveren en je hebt een knallend geheel dat je laat wiegen, janken en zelfs moshpitten.

George Kush Collective heeft een sound die je niet vaak hoort; met de muzikale smeltkroes van verschillende genres weet deze groep een mooie brug te slaan tussen het rauwe van de hip hop en het anderzijds pakkende en bombastische van de akoestische muziek. De Nederlandstalige teksten van George worden afgewisseld door het strakke spel van het collectief; geen genre wordt gespaard. George Kush Collective pakt je vast en laat je niet meer los.

De afgelopen jaren stond De Baron al in Carré, Terug naar Tiengemeten en De Parade. Inmiddels staat er een mooie zomer in het verschiet met optredens op bevrijdingsfestival Friesland, Oerol, Jannarock en meer. Maar eerst: Hedon Zwolle. 19:30 gaat de zaal open, tickets zijn via de site van Hedon te bestellen en kosten 10 euro.

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 18 uur geleden