Afbeelding

Meezing Bevrijdingsconcert van Stichting Zingen onder de Peperbus in de Plantagekerk, Ter Pelkwijkstraat 17 in Zwolle

dinsdag 3 maart 2020 0:00

Vrijheidsliederen van toen en nu... Stichting Zingen onder de Peperbus geeft een een uniek mee-zing-bevrijdingsconcert in de Plantagekerk.

Een prachtige formule, waarbij het publiek ook verschillende bevrijdingsliederen mag meezingen. Liederen uit de oorlogstijd, We'll meet again, The White Cliffs of Dover, Happy Days Are Here Again, maar ook uit de tijd van de Vietnamoorlog het lied Blowing in the Wind van Bob Dylan en het prachtige Amazing Grace.

Verder werken mee: een doedelzakspeler, Clara de Vries sopraan, Gerwin van der Plaats orgel, Harry Stijf piano, Freek van der Heide solist en een groot projectkoor onder leiding van Jenny van Ark. Zwollenaar Joop Vegter zal enkele herinneringen ophalen aan Leo Major, een van de Zwolse bevrijders. De avond wordt geleid door Hans van Ark.

De avond begint en dat is ook heel bijzonder, voor iedereen bij het monument in het Ter Pelkwijkpark om 19.30 uur. Daarna gaan de aanwezigen in optocht de kerk binnen waar ze door juichend orgelspel met trompetten worden onthaald.

Kosten: de toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten.

Voor meer informatie zie: www.zingenonderdepeperbus.nl of mary.vegter@telfort.nl