Afbeelding
Eigen foto

‘Ik vertrek’ naar de Spaanse zon: olé!

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong)

ZWOLLE/MALAGA - Na jaren café de Beurs in Zwolle te hebben gerund, begint het bij horecaman Rob de Rijter te kriebelen. Is dat wat hij wil? Samen met levenspartner Michel Steen worden toekomstplannen gesmeed. Een toekomst die het stel niet in Nederland maar onder de Spaanse zon wil realiseren. Het populaire televisieprogramma ‘ik vertrek’ heeft zeker bijgedragen aan hun besluit om ‘huis en haard’ te verlaten.

De Rijter is niet de enige Zwolse horecaman die geluk elders zoekt; ook Jan en Renate Bos, uitbaters van Woodies Zwolle, richten het vizier op Spanje. Zomer 2018 emigreert het Woodies echtpaar naar het Spaanse Pinoso (Alicante) om daar een B&B op te starten. De Rijter en Steen kiezen voor de regio Malaga waar zij in het schilderachtige natuurgebied Barranco Blanco een idyllisch gelegen landgoed betrekken. La Fuente Oase, met een enorme tropische tuin en prachtig zwembad, dé plek om Andalusië te ontdekken. Ook een locatie waar Steen naar hartenlust zijn passie voor schilderen kan uitoefenen. En de Rijter? “Gastheerschap is helemaal mijn ding. Ik ben gek op lekker eten en altijd nieuwsgierig om nieuwe ideeën in iets tastbaars om te zetten.” Kortom, meer dan voldoende insteek om La Fuente Oase nader te belichten.

“Onze keus voor Spanje verklaart zich eenvoudig. Uit commercieel oogpunt willen wij niet langer dan drie uur vliegen van Nederland wonen. Met onze B&B zitten wij overal dichtbij; een half uurtje van de luchthaven van Malaga en het strand, meerdere golfbanen in de buurt, een prachtig natuurgebied en de mooiste bergen. Inmiddels zijn wij hier al redelijk ingeburgerd. Een must om zaken te doen. Voor alles hebben wij hier onze adresjes gevonden. Wat zeker mee helpt is de lokale bevolking; heel aardige mensen”, aldus De Rijter.

Manusje van alles

“Het runnen van een B&B was voor ons beiden nieuw; er komt veel op ons af, kan ik wel zeggen. Meer dan wij voor ogen hadden. Wij staan vroeg op om het ontbijt voor de gasten te verzorgen, vervolgens schoonmaakwerkzaamheden, de kamers controleren, de lunch voorbereiden, inkopen doen, het diner en ga zo maar door. Hier zijn wij echt een manusje van alles want het zwembad, de tuin, eigenlijk alles moeten wij oplossen. Wij staan soms echt voor de gekste problemen en dan is het fijn dat wij beiden altijd in oplossingen denken. Wij zijn zeker veranderd. Dat moet ook want alles gaat hier veel relaxter dan in Nederland. Het klimaat speelt daarbij zeker een rol”, zegt Steen.

Zwolle

“Weg uit Zwolle is voor mij niet echt een probleem. Nederland verlaten evenmin want binnen een halve dag ben je weer in Zwolle. Het is wel een uitdaging om uit je vertrouwde omgeving, zeg maar de comfortzone, te zijn. Hier zijn wij op ons beiden aangewezen wat niet wegneemt dat ik Zwolle altijd een warm hart toe draag. Ik heb er met plezier gewoond en gewerkt en kom nog regelmatig terug om mijn dochter, schoonzoon, de kleinkinderen en een paar zeer geliefde vrienden te zien. Zoals wij hier nu leven, gaan wij hier zeker blijven. Maar, zeg nooit, nooit. Hasta luego”, klinkt het tot slot uit beider mond.

www.lafuenteoase.com

www.mansionlacaballusa.com

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13