Afbeelding
eigen foto

Indrukwekkende nacht- en ontijwandeling

Algemeen

Indrukwekkende tocht door donker Zwolle

Afgelopen dinsdag troonde Bert Dijkink alias Albertus van Dieze (provoost van Suoll) een select gezelschap belangstellenden op slinkse wijze door de duistere steegjes van de binnenstad van Zwolle. Terug in de late middeleeuwen, met ontmoetingen met poortwachters al dan niet in benevelde staat en Joan Cele, niet alleen op zijn praatstoel maar ook als dirigent van een a cappella koor (BLENT) dat vol overgave Gregoriaanse gezangen ten gehore bracht in het voorportaal van de Onze Lieve Vrouwe basiliek. Flinke stappen in de tijd brachten de groep bij de Zwolse voormalige burgemeester Rhijnvis Feith (ook bekend van zijn gedichten en minneliederen), de wilde meid van Zwolle en natuurlijk ontbrak ook Aleida Greve bij het Vrouwenhuis niet. Griezelen van zwervers en bedelaars en verbazing bij ontmoetingen met verleidelijke dames van plezier. 

Het re-enactersteam van het Zwolse Sint Michaëlsgilde bezorgde de deelnemers een onvergetelijke avond vol avonturen en een terugblik in het verre verleden van Zwolle. Daarbij kon als afsluiting het befaamde ‘blauwe handje’ niet ontbreken in een sfeervol café aan de Zwolse gracht.           

Op dinsdagavond 17 maart organiseert het Michaëlsgilde nogmaals deze unieke nacht- en ontijwandeling in de Zwolse binnenstad. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie over de wandeling is te vinden op de website michaelsgildezwolle.wordpress.com