Afbeelding

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle konden uit tegen Ha-STU draai vinden

· leestijd 1 minuut Sport

Het is inmiddels alweer maart en de heren van Travelbags/HV Zwolle mochten de eerste dag van de nieuwe maand gelijk weer aan de bak voor een wedstrijd in Nijmegen tegen Ha-STU. De vorige confrontatie werd thuis gewonnen en de Zwollenaren waren er op gebrand om dit ook in het uitduel te gaan waarmaken.

De boodschap aan het begin van de wedstrijd was duidelijk. Er was flink getraind op de afronding en de opdracht luidde ook dat alle ballen, vanuit een goed gedraaide aanval, er in moesten. Met deze motiverende woorden betraden de heren het veld. Zwolle mocht de bal uitnemen en wist gelijk te scoren door Sjouke Attema. Helaas wist Ha-STU hetzelfde te doen en zo ging de wedstrijd in het begin heen en weer. Zwolle wist vooral goed gebruik te maken van counteraanvallen, nadat er een doelpunt gemaakt was. Het publiek in Nijmegen bemoeide zich graag en veel met de wedstrijd vanaf de tribune met enigszins resultaat bij een aantal momenten. De thuisploeg kon onder andere gebruik maken van een aantal verkregen strafworpen en wisten zo leidend de rust in te gaan met 16-14.

In de rust werd benadrukt hoe de heren echt in hun eigen spel moesten blijven en zich niet bezig moesten houden met externe factoren. Er moest gespeeld worden en er was echt wel een overwinning te behalen uit Nijmegen. De tweede helft begon en de wedstrijd bleef in grote lijnen hetzelfde als de eerste helft. Richting het einde begon Zwolle grip op de wedstrijd te krijgen, door met name een sterke tweede helft van keeper Dennis Borst en begon het tij te keren. De heren hebben zelfs nog voor gestaan. Ha-STU wist echter goed met de tijd om te gaan en konden de wedstrijd uit gaan spelen tot de laatste minuut. Ze leden ineens balverlies, waardoor Zwolle een break-out kon gooien, waarin Jordy Hendriks naar de grond gewerkt werd. Er werd gefloten voor een overtreding in de laatste 30 seconden, wat volgens een nieuwe regel (Nederland won Nota Bene het WK hierdoor) altijd een penalty is. De scheids gaf echter alleen een vrije bal en bleef de eindstand 25-24.