Afbeelding

Stadkamer herbergt expositie ‘Rebellen en Dwarsdenkers’

Algemeen

ASSENDORP – GoskerZorg heeft, in samenwerking met stichting Focus, de maandexpositie voor maart in Stadkamer Centrum verzorgd. De organisatoren sluiten aan bij het thema van de boekenweek: ‘Rebellen en Dwarsdenkers’.

De deelnemers aan deze tentoonstelling waren al maanden in hun atelier bezig met onder meer schilderen en schrijven. Het thema ‘prikkelde’ de deelnemers, bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Zij hebben volgens de organisatoren veel te maken met vooroordelen, onbegrip en stigma’s. Op deze creatieve manier vinden ze een weg om gevoelens van onmacht, boosheid, verdriet, maar ook van plezier en verwondering te uiten. Met een scherpe kwast en een zacht penseel of een pen maken ze veelal intuïtieve werken die tot de verbeelding spreken en aanzetten tot nadenken.

Een jonge vrouw met autisme heeft bijvoorbeeld striptekeningen gemaakt over auti-woman, een superheld met autisme. Een andere vrouw heeft een gedicht gemaakt over de stemmen in haar hoofd. “Mooi is om te zien dat in de portretten elementen van de deelnemers zelf zijn opgenomen”, aldus de organisatoren.

De expositie is tot eind deze maand te zien in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a.