Afbeelding

Het Mediation College verzorgt weer cursus in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Mediation College biedt in juni begint een nieuwe cursus waarin de deelnemers in slechts negen dagen worden opgeleid voor het officiële examen van MfN Registermediator.

“Mediation is geen ‘trucje’; écht contact maken met mensen daar gaat het om. De cursus is heel praktijkgericht want het vak leer je door echt te doen. Wij helpen bovendien cursisten die nadien een eigen bedrijf beginnen”, zegt mediationtrainer Paul Tijssen. Mediation is conflicthantering en hoe je daarmee omgaat, legt hij uit. “Wie de opleiding heeft afgerond, kan verwijzingen van de rechtbank krijgen om als mediator op te treden. Ook kan men werken voor de Raad van de Rechtsbijstand. Het merendeel van onze cursisten doet deze opdrachten dan ook naast hun bestaande werk. Zij kunnen hun cliënten behoeden voor verder oplopende conflicten en onvoorspelbaar hoge kosten bij een gang naar de rechter.”

Om als mediator te kunnen optreden, is het volgens Tijssen vooral belangrijk om neutraal te zijn. “Cursisten leren verder verschillende communicatiestijlen. Stapje voor stapje leren ze het vak, waarbij we gebruikmaken van acteurs. De cursus is ook een verrijking voor het eigen leven. Van de deelnemers wordt HBO-niveau of werkervaring verwacht.”

De cursusdata zijn 2, 3, 15, 16, 29, 30 juni en 2 en 3 juli. De vrijblijvende en kosteloze informatieavond in Zwolle is op woensdag 22 april om 19.30 uur in het Mercure hotel aan de Hertsenbergweg 1. Zie voor meer informatie www.mediationcollege.nl of bel: (072) 527 27 17. Het Mediation College is MfN en ADR geregistreerd. Geïnteresseerden kunnen ook een vrijblijvend intakegesprek aanvragen met hoofd opleidingen Hans Kramer, zelf ook MfN Registermediator.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden