Afbeelding

Vuurvogel Lenteconcert in Stadshagen

Cultuur

Aanstaande zaterdag 21 maart vindt het traditionele Lenteconcert van Stichting De Vuurvogel plaats in de Fonteinkerk in Stadshagen. Het spits wordt afgebeten door de jongste telg van De Vuurvogel, Vuurvogel OpStreek. Onder leiding van violist Lies van Vledder en cellist Esther de Boer is er door 15 jonge strijkers in slechts tien repetities een concertprogramma voorbereid. Het is ongelooflijk knap hoe er qua samenspel al zulke vorderingen zijn geboekt.

Het duo van Vledder en de Boer tekende opnieuw voor het samenwerkingsproject van de Vuurvogel en de Vrije School Michaël. Na slechts vier oriëntatielessen in viool en cello zullen de leerlingen laten horen wat ze al kunnen. Naast de jonge musici van OpStreek, de Vrije School en de Jonge Vuurvogel zullen Kinderkoor Konstantijn en jeugdkoor #Voices ook meewerken. In de grande finale zullen alle deelnemers traditiegetrouw het Lenteseizoen officieel openen.

Na dit concert is er voor enthousiaste kinderen de kans om mee te doen! De Jonge Vuurvogel houdt onder leiding van Vincent Pollemans een meespeel-repetitie op dinsdag 31 maart. De 'grote broer’ Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel houdt een week later, op dinsdag 7 april, een meespeel-repetitie voor belangstellende jonge musici.

Het Lenteconcert van de Vuurvogel begint zaterdag 21 maart om 18.30 uur in de Fonteinkerk in Stadshagen. Kaarten kosten €6 (volwassenen) en €3 (jongeren) en zijn verkrijgbaar aan de zaal of via www.ticketkantoor.nl/shop/lenteconcert2020

Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl