Afbeelding

Zo biedt een elektrische handdoekradiator optimaal comfort

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een elektrische designradiator in de badkamer ziet er niet alleen mooi uit, deze biedt ook plaats aan de handdoek. Hoe zit het eigenlijk met de warmte-afgifte en de grootte ervan?

Hecht u aan comfort in de badkamer, dan zijn niet louter warm water uit een grote douchekop, een lekker ligbad of een grote spiegel een must. Ook een zachte of juist ruwe, maar altijd warme handdoek hoort in dit rijtje thuis.

Waar u deze handdoek ook maar heeft aangeschaft, of dat nu bij de Zwolse Hema of de Blokker is, u moet er zelf voor zorgen dat die handdoek verwarmd wordt. Dit is het moment dat een badkamer verwarming in beeld komt.

Juiste handdoekradiator zorgt voor dagelijkse warme droge handdoek

Een gewone radiator, gasgestookt via de cv-installatie, zal meer en meer tot het verleden gaan behoren. We stappen immers over op elektra. Een elektrische radiator in de badkamer, ofwel als hoofverwarming of als bijverwarming bewijst hier zijn dienst.

Dit kan een paneelradiator zijn. Wie echter een elektrische handdoekradiator kopen wil, ook wel designradiator genoemd, weet zich dagelijks verzekerd van een droge en heerlijk warme handdoek.

Om hetzelfde vermogen te bewerkstelligen als een paneelradiator is een wat groter exemplaar nodig, maar dat betekent tegelijkertijd dat er meerdere handdoeken of een hemdje of de sokken aan kunnen worden gehangen. Alles wordt heerlijk verwarmd.

Dat hogere vermogen is ook belangrijk omdat de meeste mensen de badkamer in een korte tijd verwarmd willen hebben. Het vermogen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de ligging ervan en of de badkamer geïsoleerd is of niet. Medebepalend is de aanwezigheid van een raam.

Optimaal gebruik maken van radiator om ruimte te verwarmen

Het vermogen heeft vervolgens weer invloed op het formaat van de radiator. Er kan gekozen worden uit meerdere modellen, een kleiner en dikker model, of een hoger en dunner model bijvoorbeeld. Om er optimaal gebruik van te kunnen maken is de plaatsing tegen een buitenmuur of in de buurt van het raam een goede optie. Dan wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid de ruimte goed te verwarmen.

De plaats is daarmee grotendeels bepaald, maar het is ook fijn er gemakkelijk een handdoek vanaf te kunnen pakken op het moment dat iemand uit de douche stapt. Weet dat deze designradiatoren vaak een speciale laklaag hebben die beschermt tegen vocht. Met een gerust hart kan de handdoek er na het afdrogen weer aan opgehangen worden.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 20 uur geleden