Afbeelding

Coronavirus: geen voetbal tot en met 31 maart

Sport

ZWOLLE - Om het coronavirus te beteugelen ligt de sportwereld de komende weken grotendeels plat. De KNVB heeft besloten tot een algehele afgelasting van alle voetbalwedstrijden tot en met 31 maart (betaald voetbal, amateurvoetbal, zaalvoetbal).

Wat betreft PEC Zwolle: naast de duels van het eerste elftal, worden ook de wedstrijden van de voetbalacademie en PEC Zwolle Vrouwen geannuleerd. De vrouwen van PEC zouden zaterdag (14 maart) in actie komen tegen Ajax in de kwartfinales van de KNVB Beker (https://deswollenaer.nl/sport/ik-geef-eerlijk-toe-dat-het-wel-een-klap-was).

Op het moment dat er een nieuwe speeldatum is gepland, wordt daarover geïnformeerd via de website, e-mail en social media van PEC Zwolle. Uiteraard blijven reeds aangeschafte wedstrijdkaarten geldig. In de berichtgeving over de nieuwe speeldata wordt ook omschreven wat te doen als u (extra) tickets voor PEC Zwolle – Heracles Almelo of PEC Zwolle - VVV-Venlo heeft gekocht en op dat nieuwe tijdstip niet aanwezig kan zijn.

In vrijwel alle andere sporten liggen de competities ook tot en met 31 maart stil en worden trainingen en/of bijeenkomsten afgeraden. Ook gaan veel clubhuizen dicht. Bezoek de websites van uw sportbond- of club voor meer informatie.

Ekiden uitgesteld

Wat betreft grote sportevenementen in Zwolle is in ieder geval de Ekiden uitgesteld. De estafetteloopwedstrijd van AV PEC 1910, waar jaarlijks honderden lopers aan de start staan, stond op zaterdag 22 maart gepland.