Jolanda van der Veer
Jolanda van der Veer Pedro Sluiter

SportService Zwolle daagt inwoners uit om thuis in beweging te blijven

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft SportService Zwolle conform de landelijke richtlijnen van het RIVM maatregelen genomen om sportactiviteiten, evenementen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Om toch in beweging te blijven, is de SportService Zwolle challenge (#sszchallenge) in het leven geroepen.

Hiermee wordt iedereen uitgedaagd om thuis, op een creatieve manier, in beweging te blijven. ''Blijven bewegen is in deze tijden ontzettend belangrijk. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor het plezier'', aldus Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder van SportService Zwolle.

Nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven en sportclubs, sportaccommodaties- en verenigingen gesloten zijn, zet SportService Zwolle zich in voor dagelijkse beweging. Gewoon bij de Zwollenaar thuis. In de woonkamer, slaapkamer of achtertuin. ''Het thuisblijven is niet per se bingewatchen via Netflix. Bewegen is nog steeds mogelijk. Dat willen wij vanuit SportService Zwolle stimuleren'', zegt van der Veer.

Via haar instagram en facebook plaatst SportService Zwolle iedere dag een filmpje met een nieuwe challenge. De inwoners worden uitgedaagd om de beweging in dit filmpje na te doen op zijn/haar eigen creatieve manier. Buurtsportcoaches én sportieve Zwollenaren doen de beweging voor en plaatsen iedere werkdag een filmpje. Deze kan iedereen volgen via: @sportservice038 op Instagram en @sportservicezwolle op facebook. ''De #sszchallenge is voor iedereen: kinderen, jongeren, ouders, collega’s, je buurman/vrouw'', aldus Van der Veer. Filmpjes kunnen opgestuurd worden via een DM op instragram óf op zijn/haar eigen kanaal waarin we de hashtag #sszchallenge gebruiken én @sportservice038 wordt getagd.

Voorbeelden van challenges:

-Kop zo vaak mogelijk een bal over met elk familielid

-Planken met een bekertje water op je rug, eventueel zelf met tegenstander

-Leg een voetgolf parcours aan in je eigen huis.

SportService Zwolle blijft bereikbaar

''Natuurlijk volgen we ook de maatregelen vanuit het RIVM. Vanaf vandaag is ons kantoor gesloten maar we zijn gewoon bereikbaar via telefoon of mail om vragen te beantwoorden. Op onze website is meer informatie over onze aangepaste werkwijze te vinden'', vertelt Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder SportService Zwolle. ''Laten we vooral blijven omzien naar elkaar en onderling contact houden zodat we elkaar kunnen helpen waar nodig. Samen staan we sterk!''

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37