Afbeelding
Niels van Veen

Zwolse muzikanten maken Coronanummer voor het goede doel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Nu veel artiesten zonder werk zitten, laat een groep Zwolse muzikanten een positief geluid horen in de coronacrisis. De muzikale vriendengroep is de Kisjes Studio ingedoken om een eigen nummer op te nemen.

Met hulp van vrienden is er een quarantaine-videoclip gemaakt vanuit ieders huis. Hun bedoeling is om alle Nederlanders in deze crisis hiermee een hart onder de riem te steken. De Voedselbank is een organisatie die zwaar getroffen is. Met de geproduceerde muziek en onder meer het drukken van T-shirts wordt geld opgehaald en voor het grootste deel gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Een klein deel van de opbrengsten komt ten goede aan de muzikanten zelf, om de kosten te dekken en mogelijk een kleine aanvulling te krijgen op alle inkomsten die zij nu als zelfstandigen wekenlang niet binnen krijgen.

Boodschap

De initiatiefnemer van het project is Cedric Siegers (23). Deze jonge gitarist en zijn muzikale vrienden Aditya Sardjono, Christopher Verweij, Fabian Schrijver, Joost Vonk, Merijn Wouda en Wouter Lorist hebben, onder de noemer Cedric Siegers & Friends, hun talenten ingezet voor het goede doel en brengen daarbij een mooie boodschap over. Het nummer heet ‘Brighter Day’.

T-shirts

Wie het project wil steunen, kan terecht op www.cedricsiegers.nl om het nummer te downloaden. Ook heeft het Herman Brood Museum items ter beschikking gesteld en zijn er speciaal ontworpen T-shirts te koop. Het project wordt gesponsord door het Herman Brood Museum, IQ Kunstuitleen, The Fellowship of Acoustics, Kisjes Studio, Welmers Media en Bwefar & De Boer.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43