Afbeelding

Impluz verzorgt zomercursus ‘Plezier op School’

Algemeen

ZWOLLE - Deze zomer gaat de cursus ‘Plezier op school’ weer van start op verscheidene plaatsen in de regio. In de gemeente Zwolle is dat op dinsdag 11 en woensdag 12 augustus van 09.30 tot 16.00 uur.

Plezier op school is een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die onzeker zijn en opzien tegen de middelbare school of verandering. Ook kinderen die op de basisschool zijn gepest of andere problemen hebben in de omgang met leeftijdgenoten, zoals angstig of onhandig in contact, weinig vrienden of onvoldoende weerbaarheid, hebben volgens Impluz baat bij de cursus. “Vaak blijkt dat deze kinderen op de middelbare school opnieuw moeite hebben om hun plek te vinden binnen de nieuwe school. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met leeftijdsgenoten wordt door deze cursus verkleind. Plezier op School?helpt deze kinderen bij het maken van een goede start in de brugklas.”

Thema’s

Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema’s aan bod: assertiviteit, omgaan met plagen en pesten, aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik, contacten leggen met andere kinderen en positief denken.

De training is gratis voor de inwoners van desbetreffende gemeente. Voordat de cursus begint, vindt er een kennismakingsgesprek en ouderavond plaats. Bel voor meer informatie of aanmelden: (0570) 60 49 00, mail naar info@impluz.nl of bezoek de site https://www.impluz.nl/cursussen/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden