Afbeelding
Jeanette Schols

Colleges van stichting Oud Geleerd Jong Gedaan zijn nu ook online te volgen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Nu alle verpleeghuizen in Nederland op slot zijn, gaat Oud Geleerd Jong Gedaan haar colleges online aanbieden. Op die manier kunnen alle ouderen toch worden bereikt en dat is volgens de stichting extra nodig in deze moeilijke tijd.

De eerste colleges zijn nu al gratis te volgen via www.oudgeleerdjonggedaan.nl/onlinecolleges. Een crowdfundactie via GoFundMe moet ervoor zorgen dat er binnenkort nog meer colleges bijkomen.

Ramp

Het sluiten van zorgcentra betekent geen bezoek meer voor ruim honderdduizend ouderen. Ook thuiswonende senioren worden geraakt door de coronamaatregelen. “Een ramp, voor hen voor wie de dagen toch vaak al zo lang duren”, aldus de stichting die deze ouderen de komende maanden toch wil bereiken en wat afleiding wil bieden. Normaal gesproken organiseert ze interactieve colleges, door het hele land. Senioren worden er uitgedaagd door studentdocenten en tijdens de afwisselende bijeenkomsten wordt hun brein flink aan het werk gezet. Het aanbod is divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis tot biologie.

Boodschappen
Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom is er het online platform en wil de stichting ook praktische hulp bieden. Met de actie #OGJGhelptmee zetten alle driehonderd vrijwilligers en medewerkers uit het hele land zich in om ouderen te bereiken en te helpen. Zo werden er al veel boodschappen gedaan, honden uitgelaten en medicijnen opgehaald.

Colleges
Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (@oudgeleerdjonggedaan) bereikte sinds 2014 al duizenden ouderen. Studenten geven interactieve colleges, onder het motto 'Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd', over vakgebieden als kunstgeschiedenis en wiskunde.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden