Team Triade in actie in 2019.
Team Triade in actie in 2019. Christie Brouwer

Teamcompetities triatlon 2020 geschrapt

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Voordat het begonnen is, is er een streep gegaan door de nationale triathloncompetities van 2020. De Zwolse triatlonvereniging Triade zou met vier teams aan de start staan (drie heren- en een damesteam). Triatlon Zwolle is nog niet in gevaar en doordat wedstrijden de komende tijd niet doorgaan, zou deze wel eens extra druk kunnen worden.

Volgens de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is er na het verlengen van de beperkende coronamaatregelen tot 1 juni teveel “financiële, praktische en sportieve onzekerheid, op alle vlakken. Nog los van een moreel dilemma of het kort na het eventueel opheffen van de maatregelen goed is om een landelijk evenement met honderden tot duizenden deelnemers te willen organiseren.”

Rolien Duiven zou met het eerste damesteam van Triade op 17 mei aan de start staan in Enschede voor de openingswedstrijd in de tweede divisie noord. “Het was al duidelijk dat die wedstrijd afgelast ging worden. Dat het hele seizoen er nu uit gegooid is verraste me in eerste instantie, maar ik begreep het wel. Het zijn toch drukbezochte wedstrijden met heel veel deelnemers die door elkaar lopen, fietsen, zwemmen. Dat is misschien nog een risico. Nu kunnen ze het nog schrappen zonder allemaal kosten te maken.”

Het triathlonseizoen loopt van mei tot en met september met in totaal vijf wedstrijden. “Misschien dat er later in de zomer nog wel wedstrijden doorgaan, maar die zijn dan niet in competitieverband”, weet Duiven.

Triathlon Zwolle

De FysioZwolle Triatlon van 12 september is nog niet gevaar. De jaarlijks goed bezochte wedstrijd rondom de Milligerplas in Stadshagen -met 600 deelnemers in 2019- zou wel eens extra in trek kunnen zijn omdat er de komende tijd geen wedstrijden zijn. “Veel triatleten kijken nu al naar wedstrijden die nog niet zijn geschrapt. We hebben normaal gesproken al niet te klagen over het deelnemersaantal”, aldus Duiven, die zegt enorm blij te zijn dat er in Nederland geen 'lockdown' is zoals in andere landen. “Het is zulk mooi weer. Ik stap net van de fiets. Ik moet er niet aan denken dat dat ook niet meer zou kunnen.”

Triade was ingeschreven voor de volgende competities:

Eerste divisie: eerste mannenteam

Tweede divisie noord: eerste vrouwenteam

Derde divisie noord: tweede mannenteam

Vierde divisie noord: derde mannenteam

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden