Lennart Thy aan de bal.
Lennart Thy aan de bal. Pedro Sluiter

PEC laat onder meer Thy en Dekker gaan, Lam blijft wel

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle neemt na dit seizoen afscheid van vier contractspelers. De aflopende verbintenissen van Rick Dekker, Lennart Thy, Jarni Koorman en Stanley Elbers zijn formeel opgezegd en worden niet verlengd. Thomas Lam blijft wel in Zwolle.

De club dient spelers met een aflopend contract voor ?1 april duidelijkheid te geven volgens de geldende CAO. Met aanvoerder Bram van Polen en doelman Mike Hauptmeijer vinden gesprekken plaats, waarbij van beide kanten de intentie is uitgesproken om de samenwerking te verlengen. Ook wordt de optie in de overeenkomst met Thomas Lam gelicht waardoor hij nu tot de zomer van 2021 onder contract staat. De centrale verdediger is bezig aan zijn tweede periode in Zwolle, waar hij ook tussen 2014 en 2016 speelde. De Fin werd hierna verkocht aan Nottingham Forest, dat hem uitleende aan FC Twente. In 2018 tekende Lam een contract voor twee seizoenen bij PEC met een optie voor nog een seizoen. Lam lag er in 2019 vier maanden uit na een voetbreuk en werd aan het begin van dit seizoen node gemist door PEC.

Dat er voor Dekker en Koorman een einde komt aan hun Zwolse tijd is geen verrassing, maar het afscheid van spits Thy is opmerkelijk. De Duitser arriveerde in de winterstop van vorig seizoen en kroonde zich in een half jaar tijd tot clubtopscorer met negen goals in zeventien competitieduels. Dit seizoen worstelde Thy met zijn vorm.

Dennis Johnsen en Rico Strieder keren na het huidige seizoen terug naar respectievelijk Ajax en FC Utrecht. Terwijl de aan RKC Waalwijk en N.E.C. Nijmegen uitgeleende Clint Leemans en Zian Flemming juist weer in Zwolle neerstrijken. Beide spelers hebben aangegeven nog niet klaar te zijn in Zwolle en zijn gretig om de strijd voor een basisplaats aan te gaan.

In een eerder stadium nam PEC Zwolle dit seizoen al afscheid van Darryl Lachman, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns.