Greijdanus Koorantaine: “Wij blijven zingen!”

Algemeen

Op zaterdag 4 april zou het Greijdanus Schoolkoor haar jaarlijkse klassieke concert geven. Dit kan helaas niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Ook Young Blue United, een optreden met 250 jongeren van verschillende scholen waar het Greijdanus Schoolkoor aan mee zou doen, is uitgesteld. Maar niet zingen is voor het koor geen optie. Daarom bedacht het koor een alternatief: een virtueel koor.

Dirigent Herman Weelink, die nu zelf ook in quarantaine zit, zocht een alternatief voor zijn schoolkoor. “Zingen is zo belangrijk, juist nu! Nu onze concerten en repetities niet door kunnen gaan zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Daar is dit virtuele koor uit ontstaan. Alle leerlingen van het Greijdanus Schoolkoor hebben thuis een audio- of video-opname gemaakt. Hans Tijssen heeft de enorme klus van montage voor zijn rekening genomen”.

Naast dat de komende concerten van het Greijdanus Schoolkoor niet door kunnen gaan, komen ook allerlei andere dingen te vervallen. Zo waren er theateravonden in Odeon, een eindexamenconcert, optreden van de Bigband en een voorlichting voor de vooropleiding van het conservatorium die de school aanbiedt gepland. Die kunnen nu helaas allemaal niet doorgaan of worden uitgesteld.

Toch blijven de leerlingen, ondanks de teleurstellingen, gemotiveerd en worden er allerlei creatieve oplossingen bedacht. Eén daarvan is dit virtuele koor. We hopen daarmee niet alleen onszelf maar ook iedereen die het hoort blij te maken. Want: “Wij blijven zingen!”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden