Afbeelding

Geestelijk verzorgers zijn beschikbaar tijdens corona-crisis

Algemeen

ZWOLLE - Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare.

Nu met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst dat we ziek worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt of herinneringen aan de oorlog.

Meestal kunnen mensen met vragen terecht bij hun eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kan men met levensvragen terecht bij Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-Vecht en Noordoost- Overijssel.

Ondersteuning

Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren. Zij zijn professionele geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte.

Contact

Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-Vecht en Noordoost- Overijssel is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur, op nummer 06-122 84 592. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties. De geestelijk verzorger neemt zo spoedig mogelijk contact op.