Afbeelding

Club Cele houdt digitale ontmoeting over ‘De Genereuze Stad’

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Club Cele wil vanaf 14 april de stad online in beweging zetten. De vraag is: ‘Hoe ervaar jij de openbare ruimte tijdens de maatregelen als gevolg van het COVID-19 virus?’ In deze tijd van sociale distantiëring is het volgens de mensen van het Stadscafé nóg belangrijker om te bouwen aan De Genereuze Stad Zwolle.

Samen met Zwols Architectuur Podium, De Stadsbeweging van provincie Overijssel, Zwolse theaters en Club Cele en de inwoners van Regio Zwolle bouwt Club Cele we aan De Genereuze Stad Zwolle. Tijdens het vorige Stadscafé (afgelopen 10 maart) trakteerde Maartje ter Veen van #StudioMarcha de deelnemers op een lezing en workshop over De Genereuze Stad. Op 14 april gaan belangstellenden verder naar aanleiding van deze workshop, waarbij ze op zoek gingen naar ‘genereuze plekken’ in onze stad. Die fijne plekken waren vooral plekken waar je mensen kunt ontmoeten: waar je kunt sporten, kunt genieten van een picknick, yoga kunt doen, een film kunt bekijken.

Virus

Helaas heeft de tijd Nederland ingehaald. De vrijdag na het Stadscafé in maart werd verteld dat we elkaar niet meer de hand mochten schudden of elkaar begroeten met drie zoenen. Inmiddels zitten heel Nederland zoveel mogelijk thuis om de gezondheidszorg niet teveel te belasten, terwijl het COVID-19 virus door ons land raast. “Gebruik je de openbare ruimte anders dan eerder? Worden andere plekken dan voorheen in jouw omgeving belangrijker voor je?” De woorden van Maartje en de indrukken tijdens haar workshop betekenen opeens wat anders. In deze tijd van sociale distantiëring waar mensen minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, willen ze juist niet in een drukke straat, park of plein zijn waar veel mensen tegelijkertijd samenkomen.

Gelaagdheid

De initiatiefnemers van Club Cele vragen zich daarom af of De Genereuze Stad Zwolle ook een stad kan zijn waar weinig of geen mensen kunnen zijn. “We gaan - ingegeven door de nieuwe werkelijkheid van het hier en nu - een nieuwe gelaagdheid op de kaart aanbrengen: plekken waar je juist géén of nauwelijks mensen tegenkomt. Van architect tot (nieuwe) stadsbewoner, van antropoloog tot kaasboer: iedereen is welkom om mee te denken, te praten én te doen.”

Verbindingen

Dit Stadscafé vindt online plaats op dinsdag 14 april om 20.30 uur via Zoom. Iedereen kan dus gewoon vanuit de eigen woning gratis online deelnemen aan dit programma. Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. De programmering is veelzijdig: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl. Aanmelden kan gratis via: http://bit.ly/2TDig5q

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden