Afbeelding

Vier het Leven probeert telefonisch contact te houden met ouderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting Vier het Leven, die uitjes voor ouderen naar theater, concert en museum in regio Zwolle organiseert, probeert bij haar ‘gasten’ de moed erin te houden. De vrijwilligers doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven.

Veel ouderen hadden zich voor komende periode aangemeld voor een uitje, maar vanwege het corona-virus moesten deze worden geannuleerd. Een grote teleurstelling voor hen die door de activiteiten van Vier het Leven op zijn tijd even niet alleen zijn.

Telefonisch

Door de maatregelen van de overheid worden ouderen toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd. De vrijwilligers van Vier het Leven Zwolle doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven. Zij tonen belangstelling, maken een praatje en kijken met de ouderen vooruit naar wanneer de uitjes weer doorgaan. Ook wordt gewezen op het - zo mogelijk - digitaal volgen van culturele uitingen.

Soep

Veel ouderen zijn volgens Vier het Leven blij met de aandacht en het contact. “We ontvangen reacties als ‘Af en toe een telefoontje stel ik erg op prijs’, ‘Dank voor jullie zorgen in deze bizarre tijd’, ‘Mijn nieuwe buren kwamen laatst met een pannetje soep’, ‘Nu mijn hulp niet meer komt doe ik het een beetje zelf’, ‘Ik ga alleen de deur uit als het echt nodig is’ en ‘Het vooruitzicht op straks weer wel uitjes houdt me op de been’.

Motto

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is.

Aanbod

Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de Zwolse theaters en aanbod van Museum Plus Bus. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan. Informatie is verkrijgbaar via de website www.4hetleven.nl, het landelijk telefoonnummer: (035) 524 51 56 of per e-mail info@4hetleven.nl.