Afbeelding

De gemeenteraad vergadert vanaf 20 april weer

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Zwolse gemeenteraad gaat vanaf 20 april weer vergaderen, maar wel in aangepaste vorm. De raadsleden gaan op maandag 20 april digitaal besluiten met elkaar nemen.

Er staat dan een verkorte besluitvormingsronde met hamerstukken gepland. De agenda hiervoor is vanaf vrijdag 10 april op www.zwolle.nl/gemeenteraad te bekijken. In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus is het in ieder geval tot en met 28 april niet mogelijk om met alle raadsleden tegelijk in de Raadzaal te vergaderen. Er is nu een tijdelijke wet in werking getreden waardoor raadsleden op een digitale manier mogen beraadslagen en besluiten.

Live

De vergadering is live te volgen via www.zwolle.nl/gemeenteraad. De fractievoorzitters en burgemeester hebben daarnaast besloten dat er in ieder geval tot en met 28 april, naast de raadsvergaderingen, geen andere raadsbijeenkomsten worden gehouden. Debatrondes zullen doorgaan in de Raadzaal met één woordvoerder per fractie, zonder publiek en pers en met zo weinig mogelijk ambtelijke ondersteuning. Het gaat daarbij om onderwerpen die niet langer kunnen worden uitgesteld. De eerstvolgende debatronde is na de meivakantie, namelijk op maandag 11 mei.

Contact

De informatierondes gaan de komende periode niet door. Inwoners die de raad nog iets willen meegeven over een onderwerp dat op de agenda staat, kunnen hun inspraak/inbreng voor deze eerste digitale vergadering van 20 april alleen per e-mail aan de raad sturen via raadsgriffie@zwolle.nl of door telefonisch contact op te nemen met de raadsgriffie: (038) 498 21 81. Als de gemeenteraad een langere periode digitaal moet blijven vergaderen, kunnen inwoners in de volgende vergaderingen de gemeenteraad ook digitaal toespreken.

Inspraak

Voor de vergadering van maandag 20 april dient de inbreng/inspraak uiterlijk vrijdag 17 april voor 12.00 uur te zijn verstuurd. De raad en griffie blijven bereikbaar via telefoon en e-mail. Alle contactgegevens zijn te vinden op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11