Afbeelding

DESZ wil voetbalclubs verenigen via NK Quarantaine Quiz

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - In deze moeilijke tijd, waarin sport even bijzaak is door het coronavirus, komt Jarno van Eijken van voetbalvereniging DESZ met een prachtig initiatief. Op vrijdag 24 april houdt de jeugdtrainer van DESZ vanaf 19.00 uur online de NK Quarantaine Quiz voor voetbalclubs. Verenigingen kunnen zich nu inschrijven via www.desz.nl. Deelname is gratis.

Van Eijken is de grote man achter het initiatief. Bij DESZ is hij jeugdtrainer van JO17-1. “Veel voetballiefhebbers zijn in een zwart gat gevallen. Het wordt tijd om op een andere manier de strijd met elkaar aan te gaan.” Met een voetbalquiz wil hij de clubs verenigen. De afgelopen weken werd bij DESZ al proefgedraaid. Twee keer was er een voetbalquiz voor alle leden van DESZ en één keer voor de jeugd. Veel leden van DESZ deden mee. Bij de senioren waren er de eerste keer 105 deelnemers en afgelopen vrijdag 93. Bij de jeugd lag dat aantal afgelopen woensdag op 60. Het was een aanmoediging voor Van Eijken om door te pakken wat betreft de NK Qurantaine Quiz voor voetbalclubs. "Zaterdag hebben we alles online gezet. Clubs kunnen zich nu inschrijven”, aldus Van Eijken.

Alle voetbalclubs uit Nederland worden opgeroepen om zich in te schrijven. Per club mag één persoon meedoen. De afgelopen week heeft Van Eijken al diverse clubs op de hoogte gebracht over zijn idee. Ruim twintig verenigingen willen meedoen. Van Eijken heeft geen idee hoeveel clubs er daadwerkelijk gaan deelnemen. “Dat is lastig te zeggen. Maar via verschillende kanalen gaan we clubs oproepen om mee te doen. We zitten al op een behoorlijk aantal. Dat laat zien hoe snel we kunnen verbroederen.”

De komende tijd wordt er nog hard gewerkt aan de opzet. Zo wordt de voetbalquiz wellicht aangeboden via een livestream, begeleid met commentaar. Daarnaast hoopt Van Eijken het mogelijk te maken dat er ook kan worden gedoneerd voor het Rode Kruis. Voor de winnaar ligt er volgens Van Eijken een ‘geweldige’ prijs klaar. “Daar komt later meer duidelijkheid over.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden