Afbeelding

Zwolse Jimi Hendrix Tribute gaat vanaf september ‘on tour’

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - Vanuit het Hedon Productiehuis is de afgelopen jaren een traditie ontstaan om een ode te brengen aan Jimi Hendrix. Dit jaar doet een record aantal podia door heel Nederland mee en reist de productie vanaf 10 september langs negen zalen.

Deze tribute aan ‘de gitarist der gitaristen’ wordt een rockfeest met Nederlandse topgitaristen van bands als De Staat en Navarone en 3J’s. Op vrijdag 18 september is het exact vijftig jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix muziekliefhebbers over de hele wereld in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood op 27-jarige leeftijd sloeg in als een bom. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll.

Basis

De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit Bauke Bakker, Reindert Krag, Gertjan van de Weerd en Rick Mensink. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep gitaristen/zangers met daarin onder meer Vedran Mircetic (De Staat), Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (onder andere Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Jaap Kwakman (3J’s), Ross Curry (Spo Dee O Dee) en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook speelt per zaal als extra gast een lokale held/heldin mee.

Hoogtepunten

De band speelt hoogtepunten uit het gehele repertoire van Jimi Hendrix: van The Experience tot de Woodstock-band, van The Band Of Gypsies tot het rhythm & blues-repertoire. Daarnaast is rondom de voorstelling een tentoonstelling met unieke foto’s en canvassen te zien en wordt ook het verschenen boek Jimi Hendrix Compleet (Het verhaal van de 119 songs) gepresenteerd.

De tourdata zijn: 10/9 Fluor, 11/9 Mezz, 12/9 Q-Factory, 13/9 Oosterpoort, 17/9 Paard, 18/9 Hedon, 19/9 Dru, 20/9 Iduna en 02/10 Gebouw T.