Afbeelding

Pals Opticiens verzorgt een oogmeting op veilige afstand

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Juist nu de lente losbarst, de zon schijnt en alles langzaam in bloei komt, moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. Scholen, horeca en veel bedrijven zijn dicht en veel mensen werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Pals Opticiens is tot nu toe nog steeds open gebleven. “Vanaf het begin van de coronacrisis tot vorige week bestond de dienstverlening naar onze klanten alleen uit monturen adviseren, kleine reparaties en bijstellingen doen en lensorders verwerken”, vertellen Gert en Erna Schonewille. “Echter, het meest essentiële deel van ons beroep, namelijk de oogmeting, konden we niet uitvoeren. Dit omdat we de anderhalve meter afstand vanwege de coronacrisis niet konden garanderen. Dit betekent feitelijk geen oogzorg, terwijl er momenteel veel mensen zijn die dat hard nodig hebben.”

Pals Opticiens heeft er daarom voor gekozen een oplossing te bedenken hoe ze voor nu, maar ook voor eventueel de lange termijn goede oogzorg kan bieden. “Daarom hebben wij een automatische refractie unit aangeschaft. Op deze manier kunnen wij de oogmeting en het gehele aanmeetproces op anderhalve meter garanderen. Dat is goed nieuws, want we kunnen nu een veilige oogmeting doen. Dus, bel voor een afspraak voor een oogmeting of kom gewoon langs. Onze winkel is in totaal 170 vierkante meter groot, dus we hebben volop ruimte”, aldus de opticiens.

Pals Opticiens heeft tijdelijk wel gewijzigde openingstijden. De opticien is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.30 uur. Tevens is er tijdelijk geen koopavond op donderdag.

Pals Opticiens

Thomas à Kempisstraat 63

8021 BJ Zwolle

(038) 455 11 77

www.palsbrillen.nl