Afbeelding

Veel nieuwbouw in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Goed nieuws voor woningzoekenden. Ondanks de coronacrisis worden er nog veel bouwplannen gemaakt in Zwolle. Het woningtekort blijft zolang er onvoldoende nieuwe woningen bij komen en het kabinet is dan ook van plan om de bouw zoveel mogelijk te ondersteunen. De komende jaren gaat er heel wat gebouwd worden en gaat de Zwolse skyline redelijk veranderen.

Woningen en skybar Broerenkwartier

Het Broerenkwartier wordt al lang verwaarloosd nadat tijdens de crisisjaren de ene na de andere winkel vertrok uit de toenmalige overdekte Weeshuispassage. Over de jaren hebben verschillende winkels gezorgd voor een nieuwe impuls, maar ook deze verdwenen weer. Zoals het er nu naar uitziet komt er een mooi plein achter het Vliegerhuys, worden er veel woningen gebouwd en gaat de winkel Costes zich vestigen in het Broerenkwartier. Er komt zelfs een luxueuze skybar, van waaruit over de stad kan worden gekeken. De plannen zijn eind vorig jaar gepresenteerd en het is nog niet bekend wanneer er gestart wordt met de bouw. Door het coronavirus rijst de vraag wat er gaat gebeuren met de bouwsector. Het kabinet heeft aangegeven dat het wil voorkomen dat de bouw tijdens de coronacrisis instort. Zo blijven overheidsaanbestedingen gewoon doorlopen en ook met andere grote opdrachtgevers, zoals de woningcorporaties, worden binnenkort duidelijke afspraken gemaakt.

Uitbreiding Stadshagen

De jonge en moderne wijk Stadshagen bestaat sinds 1996, toen de eerste huizen daar gebouwd werden. Er waren toen nog bijna geen voorzieningen, alleen een huisartsenpraktijk, kleine supermarkt, slijterij en een drogist. Inmiddels is er veel te beleven in Stadshagen en staat er onder andere een volwaardig winkelcentrum en bruist het van de activiteiten in het Bewegingshuis, Cultuurhuis en Gezondheidshuis. De wijk heeft een zeer divers woningaanbod, wat nog diverser wordt door de nieuwe zorgwoningen die hier gebouwd gaan worden. Het plan is dat er vijftig (zorg)woningen worden gebouwd in het groene gat tussen park de Stadshoeve en het winkelcentrum van Stadshagen. Ook geeft de gemeente aan dat er nieuwe woningen bijkomen in Breecamp, Werkeren, Frankhuis en Breezicht.

Verbouwing station Zwolle

De auto en autoverzekering kunnen straks misschien wel de deur uit. Station Zwolle krijgt een mooie upgrade. Vorig jaar is al de nieuwe busbrug en het vernieuwde busstation geopend. Tevens wordt het station uitgebreid met een grote ondergrondse fietsenkelder en komt er een modern vernieuwd stationsplein met veel groen en een spiegelvijver met daklicht. Hierdoor krijgt het station een groene uitstraling. Station Zwolle heeft een strategische positie die nog beter benut kan worden. Door het station te verbouwen wordt het schakelpunt tussen het Noorden en de Randstad nog beter benut. Zwolle is een belangrijk spoorwegknooppunt met treinlijnen in acht richtingen. Samen met het busnetwerk vormt het station het hart van het regionale openbaar vervoer.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30