Afbeelding

SportService Zwolle gaat online door met informeren, adviseren en ondersteunen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Omdat SportService Zwolle de sportverenigingen in Zwolle wil blijven informeren en ondersteunen waar mogelijk, gaan de bijeenkomsten die de komende tijd gepland stonden door als online meetings. De vragen die leven blijven natuurlijk staan, zoals: hoe om te gaan met contributie, lidmaatschappen, financiën of juridische aansprakelijkheid? "Daarom gaan we gewoon door. Online. Met ons aanbod via webinars en online scholing en trainingen", aldus SportService.

Juist in deze tijd wil SportService Zwolle blijven adviseren, ondersteunen, faciliteren en begeleiden. "Maar ook wij moeten creatief zijn om dit op een veilige manier te doen. Het geven van webinars en het aanbieden van online scholing- en training is hiervoor een veilige en laagdrempelige manier. Het contact blijven houden is ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat we dit zo kunnen aanbieden", vertelt verenigingsadviseur Dion Reijnen.

“Vanwege het coronavirus is de nood hoog bij sportverenigingen. Wat te doen met contributiegelden, opzeggen van lidmaatschap, bestuursvergaderingen, ALV en juridische aansprakelijkheid? Door de vele voorwaarden en veranderende regelingen hebben wij gemerkt dat er veel vragen leven bij verenigingen. Daarom organiseren we samen met Arthur van der Hoeff van Stichting Vereniging en Recht een webinar waarin we de sportvereniging kunnen adviseren en ondersteunen”, vertel Reijnen.

'Het nieuwe normaal'

De verenigingsadviseur ziet kansen voor na de coronacrisis. “Natuurlijk denken wij als SportService Zwolle ook na over het 'nieuwe normaal'. Wij zien ook dan nog steeds mogelijkheden voor webinars. Het biedt kansen in bereik, veiligheid en praktische aspecten. Uiteraard blijven we luisteren naar de vraag van de sportvereniging en blijven we inspelen op de behoefte.”

Online aanbod

Op de website van SportService Zwolle is het nieuwe online aanbod te vinden.

23 april (19.30 uur): webinar 'Juridische gevolgen van corona'.

6 & 20 mei, 3 & 17 juni: online scholing ‘Talentprogramma Modern verenigingsbesturen'

7 mei: webinar ‘Generatieverschillen; botsingen en begrip’

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden