Afbeelding

Geen Salverda Berkumloop in 2020

· leestijd 1 minuut Sport

HARDLOPEN

De dertigste editie van de Salverda Berkumloop vindt, vanwege het coronavirus, definitief niet plaats in 2020. Het bestuur van de Berkumloop heeft in de afgelopen week alle mogelijkheden onderzocht om het evenement te verplaatsen naar een moment later in het jaar, maar de uitkomst is negatief.

“Het scenario waar wij voor vreesden is helaas werkelijkheid geworden”, reageert Rutger Blankvoort als voorzitter van de organisatie. “Vorige week besloot het kabinet natuurlijk al om alle evenementen in Nederland tot 1 september te verbieden, waardoor er geen Berkumloop plaats kan vinden op dinsdag 25 augustus 2020. Vervolgens hebben wij nog gekeken om de Berkumloop te verplaatsen, maar het is gewoonweg niet verantwoord om een dergelijk evenement in een ‘1,5 meter maatschappij’ te organiseren.”

Voor het bestuur van de Berkumloop gaat de gezondheid boven alles. “Hoe vervelend het schrappen van dit evenement ook is, wij begrijpen de genomen maatregelen wel. Wij staan voor een gezonde samenleving. De gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers staat altijd voorop”, benadrukt Blankvoort.

Zwolle hardloopstad

Een week geleden werd de EP Stadshagenrun, die gepland stond voor 17 oktober, er al uit gegooid. Het betekent dat door de coronamaatregelen dit jaar, na de Wijthmenerplasloop in januari, alle loopwedstrijden in Zwolle zijn afgelast of uitgesteld. De organisatie van de 10 mijl van Zwolle-Zuid, die op 18 april zou plaatsvinden, onderzoekt nog de mogelijkheid om de wedstrijd op 5 september te houden.

De Aalandenloop in mei en de Scania Zwolse Halve Marathon in juni zijn afgelast.